What about Henry?

What about Henry?

Vraag mij niet waarom, maar ik moest in een keer denken aan de naam Henry. Door mijn hoofd ging een redelijk geïrriteerde Engelse damesstem: “Henry!”.
Wist je dat deze naam ontzettend vaak voor komt als filmpersonage? Dat Henry een eenheid is in de natuurkunde? En dat een aantal zeer bekende zakenmensen ook deze naam dragen? Je zou bijna gaan denken dat ik niks te doen heb, maar ik vroeg mij werkelijk af: “What about Henry?”

Ik ben te nieuwsgierig van aard om het te laten passeren en ben even mijn gevoel gaan testen. En ja hoor, de Henry’s kwamen al snel naar voren. Voor de beeldvorming zal ik even een paar Henry’s noemen: filmpersonages als Henry Jones (Indiana Jones), oom Henry (the Wizard of Oz), Henry in de serie As the world turns, acteur Henry Fonda, voetballer Thierry Henry (achternaam welliswaar, maar toch), schrijver Henry Thoreau, schilder Henri Matisse, zakenmensen als Henry Kissinger, Henry Heinz en Henry Ford. En natuurlijk ook Henry’s met blauw bloed, Henry I tot en met VIII, als koning van Engeland en Ierland. Henry als naam betekent ‘heerser van het thuisland’. Het brengt mij niet echt verder, maar goed een leuk weetje. Of zal heerser, enige vorm van macht, de overeenkomst zijn tussen de personen?
Ik ben er nog niet achter. Weet jij het verhaal achter “What about Henry?”

Ik hoor het graag.
Groeten,