KEYNOTE SPREKER

Mariël Voogel biedt inspirerende lezingen over wereld trends, creativiteit en ondernemerschap. De presentaties bevatten een hoog tempo, zijn energiek en sterk opgebouwd.

Over Mariël

Keynote spreker Mariël Voogel richt zich in haar presentaties op het opzetten van een andere bril om jouw organisatie klaar te stomen voor ontwikkelingen in de toekomst. Zij doet dit met concrete voorbeelden, veel interactie en concrete adviezen.

Mariël heeft ruim 16 jaar ervaring in het benutten van nieuwe kansen, het begeleiden van bedrijven in uiteenlopende sectoren en het ontwikkelen van economisch- en innovatiebeleid.

Gastspreker voor verschillende sessies:

 • Keynote presentaties over trends, innovatie, creativiteit en ondernemerschap
 • In-company sessies creativiteit en innovatie
 • Training ondernemerschapsvaardigheden

De lezingen zijn altijd aangepast op de deelnemers of het publiek. Ook worden workshops en lezingen op verzoek ontwikkeld.

Let's talk about tomorrow

Keynote spreker over innoveren, trends en nieuwe businessmodellen

Innovaties met impact

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar heel snel op, denk aan nanotechnologie, robots en 3d printen. Wat zijn de hype’s en wat zijn de blijvers? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor bedrijven, de maatschappij en het beleid? In snel tempo geeft Mariël een kijk in de toekomst en schetst ze scenario’s van onze omgeving in de toekomst. Inspirerend en uitdagend.

Game-Changers
Gatekeepers and gamechangers

Hoe zien organisaties met hun nieuwe businessmodellen er uit? Wat doen zij anders? En wat kunnen ‘conventionele’ en ‘nieuwe’ businessmodellen van elkaar leren? Mariël geeft tips over hoe je jouw businessmodel kunt vernieuwen, zodat je ook morgen relevant bent.

Creatie of Innovatie?

Wat is nieuw, wat is vernieuwend en voor wie is het nieuw? Begrippen als creativiteit en innovatie worden veel in combinatie gebruikt, maar er zijn duidelijke verschillen. Op humoristische wijze met een vleugje wetenschap gaat Mariël in op de verwarring, het creatieve proces en het waarom.

REVIEWS
Company-events
Cultuurmij Oost
ABN AMRO
ACM

“Met het uitnodigen van Mariël ervaar/krijg je niet alleen inspiratie en facts, maar vind je ook een werkvorm om in groepsverband daadwerkelijk te innoveren. Dromen, denken, doen! Een leerzame middag, die wij zeker gaan herhalen.”

Conferenties
kluwer
UWV
Rabobank

“Mariël heeft de rol van dagvoorzitter en spreker (lezing ‘Kijkend door de ogen van Picasso’) tijdens het Kunstcongres 2015 naar tevredenheid vervult. Mariël pakt haar rol serieus op en is betrokken. Een toegankelijk contact waarin zij open staat voor ideeën en daarbij ook actief meedenkt. Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Je kunt mij eerder zien en horen

Ik geef presentaties en trainingen voor diverse Kamers van Koophandel, Rabobank, IN Cultuur, Sandd, Cultuur-Ondernemen, ABN AMRO Group N.V., UWV, Cultuurmij Oost, Fontys Hogeschool, Provincie Gelderland, YES!Delft, Autoriteit Consument en Markt (ACM), FCB, Universiteit Nijmegen, Accountancynieuws (Kluwer), Deltion College, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Of Course, NABK, Inholland, Bosch Architectuur Initiatief (BAI) en Creatief-Zuid.

In-company sessies

Steeds meer organisaties realiseren zich dat het creatief en innovatief vermogen steeds belangrijker wordt. En dit begint bij de mensen, die het moeten doen. In onze in-company sessies gaan we dan ook hiermee aan de slag. We geven inzicht in het eigen gedrag, hoe je anders kunt kijken en hoe je jouw organisatie kunt ontwikkelen.

Wat anderen ervan vonden

Veelgevraagde Keynotes
 • Ontdek de ondernemer in jou (ook specifiek voor zzp’ers)
 • Leren ondernemen (ondernemersvaardigheden en denkstijlen)
 • Creatief ondernemen
 • Kansen zien en kansen grijpen. Ondernemen in de praktijk.
 • Blue Ocean Strategy voor overheden
 • Hoe ontwikkel je (creatief/cultureel) ondernemerschap?
 • Kijk door de ogen van Picasso, inspiratie door kunst & trends.
 • Wat zijn de gevolgen en kansen van 3D-printen?
 • Hoe creëer je als overheid een innoverende economie?
 • Blijf ook morgen relevant!
 • Het ei en de markt
Boek Mariël als keynote spreker

Verstuur